URINAL TEST

urinal test 2  box enggre 3d r w09119 s 01 enggre

Το Test Urinal είναι ιατροτεχνολογικό προϊόν για τη διάγνωση της ουρολοίμωξης. Ανήκει στα medical devices.

Τώρα με το Test Urinal, μπορείτε να ξέρετε από τα πρώτα συμπτώματα εάν έχετε ουρολοίμωξη, επίσης εάν θεραπεύτηκε!

Εύκολα και γρήγορα, μέσα σε δύο λεπτά.

Συμβάλλει σημαντικά στη διαφορική διάγνωση. Η διάγνωση είναι πλέον εύκολη. Μπορεί να γίνει στο σπίτι, στο ιατρείο, στην εξοχή.

Τώρα δεν χρειάζεται να περιμένετε για να μάθετε. Ειδικά εάν είναι Σαββατοκύριακο και αργίες.

Ιδανικό για παιδιά, ηλικιωμένους, κατάκοιτους, για αυτούς που έχουν καθετήρα, για ακριτικές περιοχές, όταν θέλετε να ξέρετε άμεσα! Η γνώση της κατάστασης σας είναι δύναμη. Είναι 100% αξιόπιστο test.

Μπορείτε να το πάρετε μαζί σας οπουδήποτε!

Κάθε κουτί περιέχει δύο test.

 

Οι πληροφορίες που αναφέρονται πιό κάτω μπορεί να σας φανούν χρήσιμες. 

Urinal® TEST

Διαγνωστικό τεστ σε λωρίδες για των καθορισμό νιτρώδων και λευκοκυττάρων στα ούρα 

Ιατρική συσκευή για αυτο-διάγνωση

 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ URINAL® TEST;

Το Urinal® test προορίζεται για την διάγνωση λοιμώξεων του ουροποιητικού στο σπίτι. Το test έχει την μορφή λωρίδας, πάνω στην οποία υπάρχουν ξεχωριστά πεδία αντιδραστηρίων με την μορή χρωματιστών τετραγώνων. Κάθε test έχει δυο πεδία εμποτισμένα με αντιδραστήρια, που χρησιμοποιούνται για τον καθορισμό των ακόλουθων παραμέτρων στα ούρα: νιτρώδη και λευκοκύτταρα. Κατα την επαφή με τα ούρα,  οι κατάλληλες βιοχημικές αντιδράσεις λαμβάνουν χώρα στα διαγνωστικά πεδία και μεταβάλεται το χρώμα τους.

Για την πραγματοποίηση του διαγνωστικού test απλά βυθίζετε την διαγνωστική λωρίδα του Urinal® test στο δείγμα ούρων και συγκρίνετε το χρώμα των επιμέρους πεδίων με την χρωματική κλίμακα που υπάρχει τυπωμένη στο κουτί. Το test είναι μόνο για εξωτερική χρήση.

 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ;

Σε λοίμωξη του ουροποιητικού αναφερόμαστε όταν στο ουροποιητικό σύστημα, είναι παρόντες μικροοργανισμοί, συνήθως βακτήρια. Σε φυσιολογικές συνθήκες, η ουροφόρα οδός από τον σφιγκτήρα της ουροδόχου κύστης και άνω, είναι άσηπτη, αλλά σε ορισμένες καταστάσεις μικροοργανισμοί μπορούν να διεισδύσουν και να αναπτυχθούν, προκαλώντας φλεγμονή.

 Οι λοιμώξεις του ουροποιητικού εκδηλώνονται, μεταξύ άλλων, με συχνή ούρηση, αίσθημα καύσου και πόνου κατα την ούρηση, ισχυρό αίσθημα πληρότητας στην ουροδόχο κύστη με παράλληλη αδυναμία για ούρηση ή αποβολή πολύ μικρής ποσότητας ούρων, πόνο στην πυελική χώρα, πυρετό, ρίγη, αλλά μπορεί να είναι και ασυμπτωματικές, χωρίς τα προαναφερθέντα συμπτώματα. Βακτηριακές ουρολοιμώξεις μπορούν να ταλαιπωρήσουν και παιδιά και ενήλικες.

 Οι ουρολοιμώξεις μπορούν να ανιχνευθούν από την παρουσία νιτρωδών στα ούρα, και/ή από αυξημένο αριθμό λευκοκυττάρων. Νιτρώδη σε φυσιολογικές συνθήκες δεν υπάρχουν στα ούρα. Η παρουσία τους στα ούρα είναι μια έμμεση απόδειξη παρουσίας μόλυνσης στο ουροποιητικό, καθώς  τα βακτήρια είναι σε θέση να μετατρέψουν μέρος των νιτρικών από την τροφή και τον μεταβολισμό πρωτεϊνών, σε νιτρώδη. Ίχνη λευκοκυττάρων στα ούρα είναι αποδεκτά, αλλά η παρουσία τους σε μεγαλύτερους αριθμούς μπορεί να φανερώνει οξεία ή χρόνια ουρολοίμωξη, ηπατική νόσο ή καρκίνο. 

Οι ουρολοιμώξεις δεν πρέπει να υποτιμούνται, καθώς χωρίς θεραπεία ή αν παραμεληθούν, μπορούν να περάσουν σε χρόνια μορφή. Το Urinal® test επιτρέπει διάγνωση στα αρχικά στάδια της μόλυνσης και έναρξη της κατάλληλης θεραπείας, αυξάνοντας τις πιθανότητες για γρήγορη και αποτελεσματική θεραπεία. 

 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Η συσκευασία του Urinal® test περιέχει δυο αλουμινένιες σακούλες (η καθεμία περιέχει μια διαγνωστική λωρίδα), και οδηγίες για την εκτέλεση του test. Η χρωματική κλίμακα βρίσκεται πάνω στη συσκευασία.

 ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ

Το Urinal® test πρέπει να αποθηκεύεται στους 2 - 30°C μέσα στην αυθεντική του συσκευασία. Το προϊόν δεν πρέπει να εκτίθεται στον ήλιο, ούτε να παγώσει.

 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

• Η διαγνωστική λωρίδα πρέπει να αφαιρεθεί από την σακούλα αμέσως πριν την διενέργεια του ελέγχου. Μέσα στην σακούλα υπάρχει και αφυγραντικό, το οποίο απορρίπτεται.

  Tο test δεν πρέπει να χρησιμοποιείται μετά την ημερομηνία λήξης ή αν η αρχική συσκευασία είναι κατεστραμμένη.

  Μην χρησιμοποιείτε το test αν το χρώμα του είναι αλλοιωμένο.

•  Κρατήστε το μακριά από τα παιδιά. 

•  Test μόνο για in vitro διαγνωστική χρήση. 

•  Μόνο για έλεγχο στα ούρα. 

•  Μην κάνετε έλεγχο σε αίμα. 

•  Μην το καταπίνετε.

•  Μετά τη χρήση, το χρησιμοποιημένο test πρέπει να απορρίπτεται όπως τα υπόλοιπα οικιακά απορρίμματα. 

 

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤEST

 Για τον έλεγχο, χρησιμοποιήστε δείγμα ούρων από το μεσαίο τμήμα της ούρησης, καλύτερα από πρωινή συλλογή, μετά (τουλάχιστον 4 ώρες) από νυχτερινή διακοπή. Το test πρέπει να πραγματοποιείται εντός 1 ώρας από την συλλογή των ούρων.

 ΒΗΜΑ 1: ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε το test με δυο τρόπους: χωρίς συλλογή ούρων, εκθέτοντας την άκρη της λωρίδας στην ροή των ούρων, ή με βύθιση της άκρης της λωρίδας σε ούρα συλλεγμένα σε καθαρό και στεγνό δοχείο.

Έχετε πρόχειρο ένα απορροφητικό υλικό (π.χ. χαρτί κουζίνας) και ένα ρολόι με δείκτη δευτερολέπτων. Φέρετε το test σε θερμοκρασία δωματίου (15 - 30 °C).

ΒΗΜΑ 2: ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

 Βγάλτε την διαγνωστική λωρίδα από την σακούλα αλουμινίου. Η σακούλα περιέχει επίσης και αφυγραντικό, το οποίο απορρίπτεται.

Τοποθετήστε την άκρη της διαγνωστικής λωρίδας στην κεντρική ροή των ούρων κατα την μέση της ούρησης για 1-2 δευτ. ή βυθίστε και αμέσως αφαιρέστε την από ούρα συλλεγμένα σε καθαρό δοχείο.

Κρατώντας την λωρίδα οριζόντια, ακουμπήστε το απορροφητικό υλικό για την απομάκρυνση της περίσσειας ούρων.

ΒΗΜΑ 3: ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Συγκρίνετε το χρώμα των πεδίων της διαγνωστικής λωρίδας με τα χρώματα της χρωματική κλίμακας πάνω στο κουτί. 

Σημείωση: Όταν συγκρίνετε τα χρωματικά πεδία, ο χρόνος ανάγνωσης των δυο παραμέτρων πρέπει να λαμβάνεται υπόψη.

Τα νιτρώδη πρέπει να διαβάζονται στα 60 δευτερόλεπτα, τα λευκοκύτταρα στα 120 δευτερόλεπτα. Αλλαγές στο χρώμα των πεδίων που εμφανίζονται μετά από τα 2 λεπτά, δεν έχουν καμία διαγνωστική αξία.

 ΒΗΜΑ 4: ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Σε περίπτωση αυξημένων επιπέδων λευκοκυττάρων και/ή της παρουσίας νιτρωδών στα ούρα, αλλά και στην περίπτωση φυσιολογικών αποτελεσμάτων με επίμονα συμπτώματα λοίμωξης - συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Τα αποτελέσματα του test δεν είναι βάση για να πάρετε απόφαση ιατρικά σημαντική χωρίς να έχετε προηγουμένως συμβουλευτεί τον γιατρό σας.

 

test1  test2  

test3

Βάλτε την ταινία εδώ.   Απουσία – Ίχνη Λίγα Μέτρια Πολλά

Τι υποδεικνύουν τα αποτελέσματα

Λευκοκύτταρα σε120 δευτερόλεπτα.

Υψηλά επίπεδα λευκοκυττάρων μπορεί να δείχνουν ουρολοίμωξη, ηπατική νόσο, όγκο (καρκίνο)

 Νιτρώδη σε 60 δευτερόλεπτα.

Παρουσία νιτρωδών μπορεί να υποδηλώνει ουρολοίμωξη

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

1. Πότε πρέπει να κάνω το Urinal® test;

Ἑλεγχος για ουρολοιμώξεις θα πρέπει αν γίνεται σε περίπτωση συμπτωμάτων όπως η αίσθηση πίεσης στην ουροδόχο κύστη με παράλληλη αδυναμία ούρησης ή αποβολή πολύ μικρής ποσότητας ούρων, αίσθημα καύσου κατα την ούρηση, θολά ούρα, με περίεργη οσμή, πυρετός, κακουχία, πόνος στην πυελική χώρα. Στην περίπτωση των ανωτέρω συμπτωμάτων, πριν επισκεφτείτε τον γιατρό σας, μπορείτε να κάνετε έλεγχο ούρων στο σπίτι σας, με το Urinal® test.

 2.Ποιοί είναι περισσότερο εκτεθειμένοι σε ουρολοιμώξεις;

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Λοιμώξεις του ουροποιητικού συμβαίνουν συχνότερα στις γυναίκες από ότι στους άντρες. Η είσοδος μικροοργανισμών διευκολύνεται από την κοντή ουρήθρα και την μικρή απόσταση μεταξύ πρωκτού και του χείλους της ουρήθρας. Οι ουρολοιμώξεις στις γυναίκες προωθούνται επίσης με την σεξουαλική δραστηριότητα (κατα την επαφή, τα βακτήρια μπορούν να εισχωρήσουν στην ουρήθρα) και την χρήση σπερμοκτόνων (διευκολύνουν την είσοδο βακτηρίων στην ουρήθρα).

ΠΑΙΔΙΑ

Η δεύτερη πιο εκτεθειμένη ομάδα είναι τα παιδιά. Οι παιδικές ουρολοιμώξεις έρχονται δεύτερες σε συχνότητα (μετά τις αναπνευστικές λοιμώξεις). Λόγο των ιδιαίτερων συμπτωμάτων τους, οι ουρολοιμώξεις μερικές φορές δεν λαμβάνουν την θεραπεία που θα έπρεπε, κάτι το οποίο σε πολλές περιπτώσεις οδηγεί σε σοβαρές επιπλοκές. Οι ουρολοιμώξεις στα παιδιά θα πρέπει να θεραπεύονται με αντιβιοτικό, έτσι η έγκαιρη διάγνωση και η αρχή της θεραπείας είναι πολύ σημαντικά.

3. Χρειάζεται κάποια ειδική συλλογή και προετοιμασία ούρων για το Urinal® test;

Όχι, η δοκιμασία μπορεί να γίνει με δυο τρόπους: χωρίς συλλογή ούρων, εκθέτοντας την άκρη της λωρίδας στην ροή των ούρων, ή με βύθιση της άκρης της λωρίδας σε ούρα που έχουν συλλεχθεί σε καθαρό και στεγνό δοχείο.

Όταν κάνετε έλεγχο ούρων, πρέπει να ακολουθείτε τις ίδιες αρχές όπως όταν δίνετε ούρα για έλεγχο σε εργαστήριο αναλύσεων.

Για τον έλεγχο, χρησιμοποιείστε δείγμα ούρων από την κύρια ροή και καλύτερα από πρωινή συλλογή , μετά από νυχτερινή διάπαυση (τουλάχιστον 4 ωρών). Σε περίπτωση συλλογής ούρων σε δοχείο, το δοχείο πρέπει να είναι καθαρό και στεγνό και ο έλεγχος να πραγματοποιηθεί εντός 1 ώρας από την συλλογή των ούρων.

Για να είναι αξιόπιστος και αντικειμενικός ένας έλεγχος ούρων, αποφύγετε τις τροφές με χρωστικές και φάρμακα που αλλάζουν το χρώμα των ούρων. Την μέρα πριν από τον έλεγχο μην κάνετε κοπιαστική άσκηση, αποφύγετε δίαιτα υψηλή σε πρωτείνη και μην πάρετε βιταμίνη C και  Β2. Μην μαζεύεται ούρα κατά την έμμηνο ρύση, καθώς και 2-3 μέρες πριν και μετά την ολοκλήρωση του κύκλου.

4. Είναι το Urinal® test ασφαλέςς

Το Urinal® test είναι πλήρως ασφαλές και μη επεμβατικό. Ο έλεγχος με το Urinal® test είναι απλός, δεν χρειάζεται κανένα εξοπλισμό και το αποτέλεσμα λαμβάνεται μέσα σε 2 λεπτά.

5. Μπορώ να διαβάσω τα αποτελέσματα μετά τα 2 λεπτά;

 Όχι, μην διαβάζετε τα αποτελέσματα μετά τα 2 λεπτά. Η έρευνα έχει δείξει οτι τα αποετέλσματα που λαμβάνονται μετά τα δυο λετπτά είναι αναξιόπιστα.

6. Είναι αξιόπιστα τα αποτελέσματα που λαμβάνονται από το Urinal® test;

Ναι, τα αποτελέσματα που λαμβάνονται με το Urinal® test είναι εξίσου αξιόπιστα με τα αποτελέσματα που λαμβάνονται από αναλυτικά εργαστήρια. Σημειώστε όμως, ότι τα αυξημένα ή αφύσικα αποτελέσματα χρειάζονται επιβεβαίωση από αναλυτικές εργαστηριακές μεθόδους.  Εργαστηριακός έλεγχος ούρων θα πρέπει να γίνεται επίσης και σε περίπτωση που ο έλεγχος στο σπίτι έδωσε σωστά αποτελέσματα αλλά αυτά δεν συμβαδίζουν με τις διαταραχές που έχουν παρατηρηθεί. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥ, ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ

ΑΡΧΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΤΩΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ

Νιτρώδη: Το test χρησιμοποιεί την μετατροπή των νιτρικών σε νιτρώδη ως αποτέλεσμα της δράσης των gram-αρνητικών βακτηρίων στα ούρα. Στο όξινο περιβάλλον τα περιεχόμενα νιτρώδη αντιδρούν με το p-arsanilic acid, δημιουργώντας διαζωνική ένωση η οποία κατα την αντίδρασή της με  1N-(1-naphtyl)- ethylenediamine δίνει ροζ χρώμα. Νιτρώδη δεν ανιχνεύονται φυσιολογικά στα ούρα. Ο έλεγχος για αυτά μπορεί να είναι θετικός σε μερικές λοιμώξεις, ανάλογα με τον χρόνο παραμονής τους στην ουροδόχο κύστη πριν από τον έλεγχο. Όταν ο χρόνος είναι μικρός, θετική αντίδραση με νιτρώδη συμβαίνει μόνο στο  40% των περιπτώσεων με ουρολοίμωξη, ενώ με παρατεταμένη παραμονή (τουλάχιστον 4 ώρες) - στο 80% των περιπτώσεων.

Λευκοκύτταρα: Ο έλεγχος χρησιμοποιεί την παρουσία κοκκιοκυτταρικής εστεράσης (granulocyte esterase) στα ούρα. Οι εστεράσες σπάνε το πυραζόλιο με εστέρες αμινοξέων, απελευθερώνοντας υδροξυπυραζόλη. Η πυραζόλη στη συνέχεια αντιδρά με διαζωνικά άλατα, προκαλώντας την εμφάνιση χρωμάτων από μπεζ-ροζ έως κόκκινο. Σε φυσιολογικά ούρα η αντίδραση αυτή δεν λαμβάνει χώρα. Η ανίχνευση ίχνους λευκοκυττάρων δεν είναι κλινικά σημαντική. Σε περίπτωση τέτοιου αποτελέσματος συστείνεται να επαναλάβετε το test με καινούργιο δείγμα ούρων. Επιβεβαίωση θετικού αποτελέσματος ή ίχνους λευκοκυττάρων μπορεί να έχει κλινική σχετικότητα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Dialevel Αγορά Urinal στο Ιντερνετ »

Που θα μας βρείτε

ΒΙΒΑΦΑΡΜ Α.Ε.
Φαρμακευτικά & Παραφαρμακευτικά Είδη
Πεντέλης 110 Μαρούσι • Τ.Κ 15126 
Τ: 210 8034403 • F: 210 8034495
E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
ή επικοινωνήστε μέσω της ηλεκτρονικής μας φόρμας

Τελευταία Νέα

  • Αγορα Elicina
     Αγόρασέ τώρα προϊόντα Elicina από το Φαρμακείο σου ή από τα φαρμακεία στο ίντερνετ. Δυσκολεύεσε να τα βρεις; Πάρε μας στο τηλέφωνο 2108034403 Φαρμακεία θα βρείτε στο skroutz ή στο best price

Newsletter

Μείνετε συντονισμένοι με τα ενημερωτικά μας δελτίαΒρίσκεστε εδώ: vivapharm.gr Συνεργαζόμενες εταιρείες WALMARK AS Urinal Test Ουρολοίμωξης

Share on: