Μελέτες στο εργαστήριο

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΥΤΕΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟ FORTIGEL ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΑΜΦΙΒΟΛΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΕ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ

Μια σειρά από μελέτες υποστηρίζουν το μηχανισμό δράσης του υδρολυμένου κολλαγόνου Fortigel περιλαμβανομένης της συγκέντρωσης του στις αρθρώσεις και της διεγερτικής επίδρασης του στα χονδροκύτταρα, που οδηγεί στην αύξηση των συγκεντρώσεων του κολλαγόνου τύπου ΙΙ και των πρωτεογλυκανών.

Η τελευταία μελέτη ερεύνησε τη δράση του Fortigel στον ανθρώπινο αρθρικό χόνδρο, που ελήφθη από ασθενείς που είχαν υποβληθεί σε αντικατάσταση του ισχύου μετά από μηριαίο κάταγμα τραχήλου. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ακόμα και σε αυτούς τους εκτεθειμένους ιστούς η προσθήκη του Fortigel στην ενδιάμεση καλλιέργεια οδήγησε σε μια στατιστικά σημαντική (P<0.05) αύξηση στο κολλαγόνο τύπου ΙΙ και στη βιοσύνθεση των πρωτεογλυκανών στα ανθρώπινα χονδροκύτταρα, σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου. Επιπλέον το Fortigel δεν είχε κανένα ανεπιθύμητο αποτέλεσμα πάνω στην δραστηριότητα της πρωτεάσης.

Σε μια άλλη προκλινική μελέτη δόθηκε σε ποντίκια ραδιοσημασμένο Fortigel (ή σημασμένη προλίνη σαν έλεγχος) σε δόσεις των 10mg ανά g σωματικού βάρους. Έγινε μέτρηση της ραδιενέργειας σε διαφορετικούς ιστούς σε κανονικά διαστήματα για μια περίοδο 96 ωρών. Η ραδιενέργεια μειώθηκε στο πλάσμα μετά από 96 ώρες, ενώ εμπλουτίστηκε σημαντικά ο αρθρικός χόνδρος. Αυτό το σημαντικό χαρακτηριστικό το οποίο έχει επιβεβαιωθεί σε ζώα και σε πειράματα στο εργαστήριο, δείχνει ότι μετά από ενδογαστρική χορήγηση ραδιοσημασμένου CH τα σημασμένα πεπτίδια μπορούν να ανιχνευτούν στον χόνδρο σε αυξημένες ποσότητες.

Εργαστηριακά πειράματα έχουν δείξει ότι ο εμπλουτισμός της καλλιέργειας χονδροκυττάρων από βοοειδή με Fortigel αυξάνει σημαντικά τη βιοσύνθεση του κολλαγόνου τύπου ΙΙ στα χονδροκύτταρα σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου (η έκκριση στην ομάδα μελέτης ήταν 2,5 φορές μεγαλύτερη από αυτή στην ομάδα ελέγχου). Αυτά τα αποτελέσματα έχουν επιβεβαιωθεί σε πρόσφατες μελέτες σε καλλιέργειες χοίρειων χονδροκυττάρων. Επιπρόσθετα παρατηρήθηκε μια σημαντική αύξηση στα επίπεδα των πρωτεογλυκανών και aggrecan. Αυτές οι 2 μελέτες που έγιναν από τον Oesseretal, μας υποδεικνύουν την αυξημένη σύνθεση του εξωκυττάριου υγρού. Αξιοσημείωτο είναι ότι δεν υπήρξε καμμιά ανεπιθύμητη διέγερση της δραστηριότητας της πρωτεάσης και έτσι δεν αυξήθηκε η απώλεια της ουσίας του χόνδρου.

Η έκκριση του κολλαγόνου τύπου ΙΙ ήταν σχεδόν 2,5 φορές μεγαλύτερη στις καλλιέργειες με τη διέγερση υδρολυμένου κολλαγόνου Fortigel σε σύγκριση με τα κύτταρα ελέγχου

Που θα μας βρείτε

ΒΙΒΑΦΑΡΜ Α.Ε.
Φαρμακευτικά & Παραφαρμακευτικά Είδη
Πεντέλης 110 Μαρούσι • Τ.Κ 15126 
Τ: 210 8034403 • F: 210 8034495
E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
ή επικοινωνήστε μέσω της ηλεκτρονικής μας φόρμας

Τελευταία Νέα

  • Αγορα Elicina
     Αγόρασέ τώρα προϊόντα Elicina από το Φαρμακείο σου ή από τα φαρμακεία στο ίντερνετ. Δυσκολεύεσε να τα βρεις; Πάρε μας στο τηλέφωνο 2108034403 Φαρμακεία θα βρείτε στο skroutz ή στο best price

Newsletter

Μείνετε συντονισμένοι με τα ενημερωτικά μας δελτίαΒρίσκεστε εδώ: vivapharm.gr Συνεργαζόμενες εταιρείες GELITA AG Ch-Alpha Μελέτες στο εργαστήριο

Share on: